در صنایع پتروشیمی تولیدکننده پلی وینیل کلرید ( PVC )، ضایعات سنگین که شامل تر یکبات دارای دو یا چند کلر هستند به هنگام خالص سازی اتیلن دیک لرید ( EDC ) به وجود می آیند.
مقدار زیاد ترکیبات کلردار موجود در ضایعات سنگین امکان پلیمرشدن آن را با پلی سولفید قلیایی برای تشکیل پلی سولفید پلیمر می دهد. بنابراین، ضایعات خطرناک برای محیط زیست را می توان بدون هیچ نوع مشکل زیست محیطی به پلی سولفید پلیمر تبدیل کرد. روش هایی برای سنتز پلی سولفیدپلیمر از این ضایعات وجود دارد تا بتوان این پلیمر لاستیکی را برای اصلاح قیر مورد استفاده قرارداد. در این پژوهش، اثر پلی سولفید پلیمر( PSP) و پلی سولفید پلیمر تهیه شده از ضایعات سنگین wPSPبر قیر و آسفالت تهیه شده از آنها بررسی و مقایسه شده است.
. به این منظور، نمونه های 1، 3 و 5% از PSP و wPSP به عنوان اصلاح کننده قیر و آسفالت تهیه و خواص فیزیکی و مکانیکی آنها با کیدیگر مقایسه شده است.
نتایج نشان داد، استفاده از این اصلاح کننده جدید باعث کاهش درجه نفوذ( 5/ PSP=%39 و 6/ wPSP=%27 )و افزایش دمای نرمی 8/ PSP=%17 و 5/ wPSP=%15در قیر و کاهش شیارشدگی در مخلوط آسفالتی می شود و اثر اندکی بر بهبود استحکام مارشال نمونه های آسفالتی ( PSP=%4 و 6/ wPSP=%11 ) دارد.
(مجله علوم و تکنولوژی پلیمر)