پلیمر ۹۰

وبلاگ مهندسین پلیمر دانشگاه علوم تحقیقات ۹۰

پلیمر ۹۰

وبلاگ مهندسین پلیمر دانشگاه علوم تحقیقات ۹۰

افزایش مقاومت محصولات کاغذی با چسب ساخت محققان ایرانی

«رزین مقاومت‌ تر و خشک کاغذ بر پایه‌ پلی‌آکریل آمید» با قابلیت افزایش مقاومت محصولات کاغذی در برابر رطوبت در کشور ساخته شد.

دکتر یحیی همزه، استاد راهنمای رحیم‌ یداللهی که این چسب را در پروژه‌ی کارشناسی ارشد خود ساخته است، توضیح داد: رزین مقاومت‌تر و خشک‌ کاغذ بر پایه پلی‌ آکریل آمید (از پلیمر‌های مصنوعی محلول در آب) ساخته شده و پلی اکسایل‌دار شده است.

                                                                                      tissues1.jpg


عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: این نوع رزین در تولید محصولات کاغذی مانند دستمال کاغذی و یا تی‌پک که باید در برابر رطوبت مقاومت داشته باشند، مصرف زیادی دارد.

به گفته‌ی وی، رزین‌های فعلی موجود در بازار مانند اوره فرمالدئید و ملامین فرمالدئید، پلی آمید و آمین اپی کلروهیدرین، همگی ترکیبات فرمالدئید و ترکیبات آلی کلردار که برای محیط زیست مضر هستند، از خود منتشر می‌کنند، اما این رزین ضرری برای محیط زیست ندارد.

همزه درباره‌ی دیگر ویژگی‌های این رزین توضیح داد: «رزین مقاومت‌تر و خشک کاغذ بر پایه‌ی پلی آکریل آمید» نیازی به انرژی بالای حرارتی برای تیمار‌شدن و تشکیل پیوند‌های عرضی ندارد و کاغذ‌های تیما‌رشده با این پلیمر، قابلیت بازیافت دارند.

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران افزود: مقاومت کششی خشک، مقاومت به ترکیدن و مقدار جذب انرژی کششی کاغذ تیمار شده با این پلیمر به نسبت تیمار‌ نشده آن به ترتیب 21 درصد، 25 درصد و 63 درصد افزایش داشته که نشان‌دهنده‌ی کارایی بالای پلیمر است.

به گفته همزه این رزین در دمای محیط و پیش از مرحله‌ی خشک‌کن به محصول کاغذی مقاومت تر داده و قابلیت عبور آن را افزایش می‌دهد. هم‌چنین این مقاومت در نخستین روز تولید کاغذ ایجاد می‌شود و نیازی به انبار‌داری ندارد.

وی با اشاره به این‌که این طرح به صورت مشترک بین یک کارخانه کاغذ‌سازی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی و گروه شیمی دانشگاه تهران انجام شده است،تصریح کرد: تولید این نوع چسب پیش از این تنها در اختیار چند کشور بود که هزینه‌های بالای واردات آن برای صنایع کاغذ‌سازی مشکلاتی را پدید آورده بود، ضمن این‌که کارخانه‌ها از کیفیت نوع وارداتی آن نیز ناراضی بودند.

همزه در پایان سخنان خود با تاکید بر این‌که صنایع بزرگ‌دنیا به سمت استفاده از رزین‌های دوستدار محیط زیست می‌روند، اظهار کرد: رزین تولید‌شده افزون بر افزایش مقاومت کاغذ، نرمی آن را نیز افزایش می‌دهد که برای استفاده در مقیاس صنعتی به حمایت‌ صنایع کاغذ‌سازی نیازمند است.